Ekonomi Güncelleme Tarihi: 9 Ağu 2017 15:46

Türkiye İş Bankası’ndan ve İş Yatırım’dan sermaye piyasalarında bir ilk

Türkiye sermaye piyasalarının lider ve öncü kurumu İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Türkiye İş Bankası’nın, yurtiçinde Türk Lirası cinsinden katkı sermaye niteliğindeki ilk borçlanma aracı ihracına aracılık yaptı.

Türkiye İş Bankası’ndan ve İş Yatırım’dan sermaye piyasalarında bir ilk

İş Bankası’nın Türk Lirası cinsinden, başlangıç vadesi 10 yıl ve ihraçtan en erken 5 yıl sonra geri çağırılabilir, katkı sermaye hesaplamasına dâhil edilecek borçlanma aracı yurt içinde nitelikli yatırımcılara ihraç edildi. Emeklilik fonları ve yatırım fonları ile serbest fonların, ayrıca yerli-yabancı nitelikli bireysel ve kurumsal yatırımcıların ilgi gösterdiği ihraçta satış tutarı 1,1 milyar TL oldu.

İş Yatırım Genel Müdürü Riza Kutlusoy Türk sermaye piyasalarında Türk Lirası cinsinden katkı sermaye niteliğindeki ilk borçlanma aracına aracılık etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek; söz konusu tahvilin, aynı zamanda en uzun vadeli yurtiçi Türk Lirası cinsinden özel sektör ihracı olduğunu vurguladı.

Kutlusoy “özel sektör borçlanma araçları piyasasında %19 pazar payımızla ihraç büyüklüğünde ve ihraç adedinde lider konumdayız, yılbaşında bu yana sermaye piyasalarına 13,6 milyar TL kaynak sağladık.

Bu ihraç TL cinsinden tek bir kıymet bazında aracılık ettiğiniz en büyük ihracımız oldu. Düzenleyici ve denetleyici otoriterlerin desteğiyle birlikte sermaye piyasalarının derinleşmesine ve gelişmesine katkı sağlayacak yenilikçi ürünlerin ihracına aracılık etmeyi sürdüreceğiz ”dedi

Ekleme Tarihi: 9 Ağu 2017 15:46