Medya Güncelleme Tarihi: 24 Eyl 2016 10:39

Türkiye'nin konuştuğu Ayşe öğretmen Beyazıt Öztürk'ü ateşe attı

Beyaz Show'da yaptığı konuşma için hakkında dava açılan öğretmen Ayşe Çelik duruşmada "Duyarlılık çağrısında bulundum. Söylediklerimin arkasındayım" dedi. Hakim Beyaz'ı dinleyecek.

Türkiye'nin konuştuğu Ayşe öğretmen Beyazıt Öztürk'ü ateşe attı
Kanal D'de yayınlanan "Beyaz Show" programında "terör örgütü propagandası yaptığı" iddiasıyla Ayşe Çelik, program yapımcısı ve Çelik'in sözlerine destek vererek kendileri hakkında suç duyurusunda bulunan 40 kişinin yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz 32 sanıkla avukatları katıldı. Sanık Çelik savunmasında, programa telefonla bağlanarak Güneydoğu'daki çatışmaların sonuçlarına dikkati çeken bir konuşma yaparak düşüncelerini paylaştığını dile getirdi.

"ART NİYETSİZ, DUYGUSAL VE SAMİMİ BİR YARDIM ÇIĞLIĞIYDI"

Çelik, kimseyi suçlamadığı gibi kimseye övücü bir cümle de sarf etmediğini ifade ederek, "Yaptığım bu konuşmanın art niyetsiz, duygusal ve samimi bir yardım çığlığı olduğu, program sunucusu, konukları ve programa izleyici olarak katılan yüzlerce insan tarafından anında fark edilmiş ve alkışlanmıştır. Söylediklerim örgüt propagandası kapsamına alındı. Söylediklerimin arkasındayım. Yine aynısını söylüyorum" dedi.

PROGRAM SORUMLUSU YAZILI SAVUNMA YAPTI

Program sorumlusu sanık Kadir Turnalı da mahkemeye yazılı savunmasını sunarak, teknik sorunlardan dolayı programa müdahale edemediğini söyledi.

Tutuksuz sanık Oya Baydar, tüm sanıklar adına yazılı savunmayı okudu.

Baydar savunmasında, Çelik'in söyledikleri suçsa kendilerinin de bu suça ortak olduklarını söyledikleri için terör propagandası yapmaktan yargılanmaya başladıklarını ifade ederek, beraatlerini istedi. Tüm sanıklar duruşmalardan vareste tutulmayı talep etti.

MAHKEME BEYAZIT ÖZTÜRK'Ü DİNLEYECEK

Mahkeme heyeti, 32 sanığın duruşmadan vareste tutulmasına, duruşmaya katılmayan sanıkların savunmalarını yapması için süre verilmesine hükmederek, sanıklardan Kadir Turnalı'nın ve eylemi yönüyle Beyazıt Öztürk'ün tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İDDİANAME

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt, "Beyaz Show" programında 8 Ocak 2016'da "terör örgütü propagandası yaptığı" iddiasıyla program sorumlusu Kadir Turnalı ve programa telefonla bağlanan Ayşe Çelik hakkında "terör örgütü propagandası yapma" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle iddianame hazırladı.

Aralarında avukat, akademisyen ve gazetecilerin de bulunduğu 40 kişi de Çelik'in söylediği sözlerin altına imza attıklarını belirterek, kendileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Savcılık, bu kişiler hakkında da hazırladığı iddianamede, "terör örgütü propagandası yapma" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameleri birleştirme kararı aldı.

Ekleme Tarihi: 24 Eyl 2016 10:39