Otomobil Güncelleme Tarihi: 24 Eki 2023 21:05

TÜVTÜRK Araç Muayenesine zam geliyor! Yeni muayene fiyatları

Araç muayenesi muayenesini yaptırmayanların maliyetleri artacak. TÜVTÜRK araç muayene ücretlerine yüzde 60 zam yaptı.

TüvTürk

Araç muayene ücretlerine zam yok! TÜVTÜRK'ten açıklama

2023 yılı için geçerli olan araç muayene ücretleri değişmedi. TÜVTÜRK'ten yapılan açıklamada, 2024 yılı için geçerli olacak ücretlerin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirleneceği belirtildi.

Araç Muayenesi TÜVTÜRK

Araç muayene ücretlerine zam yapılacağı yönündeki iddialara TÜVTÜRK'ten açıklama geldi. TÜVTÜRK'ün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, "Son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan, TÜVTÜRK'ün araç muayane ücretlerine zam yapacağı yönündeki asılsız haberler üzerine açıklama gereği doğmuştur" denildi.

Açıklamada, araç muayene ücretlerinin her yıl Ekim ayı sonunda açıklanan yeniden değerleme artış oranlarına bağlı olarak Karayolları Trafik Kanunun 35'inci maddesi uyarınca kanunla belirlendiği belirtildi.

Araç Muayene

1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, araç muayene ücretleri araç sınıflarına göre;

  • Traktör ve Motosikletler için KDV hariç 488 TL
  • Otomobil, Minibüs, Kamyonet vb. hafif vasıtalar için KDV hariç 958 TL
  • Otobüs, Kamyon, Çekici vb. ağır vasıtalar araçlar için KDV hariç 1.295 TL olarak belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, "TÜVTÜRK'ün yukarıda belirtilen araç muayene ücretlerinin belirlenmesi konusunda hiçbir yetkisi yoktur. 2024 yılı için geçerli olacak araç muayene ücretleri Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafınca belirlenecek yeniden değerleme oranı doğrultusunda düzenlenecektir. 1 Ocak 2024 tarihine kadar mevcut ücretler geçerliliğini koruyacaktır" ifadelerine yer verildi.

Ekleme Tarihi: 24 Eki 2023 20:00