Yaşam Güncelleme Tarihi: 8 Şub 2024 23:49

Uçağa yolcuların kilolarını tartarak alacaklar

Havaalanı check-in sırasında bagaj tartılması hepimiz için tanıdık bir durum. Ancak Finnair'in Helsinki Havaalanı'ndaki bir denemesine göre yolcular tartılacak.

finair

Havaalanı check-in sırasında bagaj tartılması hepimiz için tanıdık bir durum. Ancak Finnair'in Helsinki Havaalanı'ndaki bir denemesine göre, şimdi bazı yolcular uçağa binmeden önce kendi ağırlıklarını da gönüllü olarak tartmaya başlıyor.

Finnair'in başlattığı bu denemede, gönüllü yolcular kalkış kapısında el bagajlarıyla birlikte tartılıyor. Bu, havayoluna uçakların daha hassas bir şekilde ağırlık tahminleri yapma imkanı tanıyor.

Denemenin başladığı Pazartesi gününden itibaren Perşembe sabahına kadar 800 gönüllünün katıldığını belirten Finnair'in iletişimden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Päivyt Tallqvist, gönüllü sayısının beklenenden fazla olduğunu söyledi.

Yolcuların bu girişime proaktif bir şekilde katıldığını ve her şeyin anonim olduğunu vurguladı.

finair

Havayolu, yolcuların ortalama ağırlığı ve el bagajları hakkındaki verileri toplayarak uçak dengesi ve performans hesaplamalarını güncelliyor. Bu bilgiler, Finnair'in güvenli uçuşları sağlamak amacıyla gereken hesaplamalara katkıda bulunuyor.

Finnair, soğuk Finlandiya kışlarında yolcuların daha ağır giysiler giyme eğiliminde olduğunu düşünerek, hem kış hem de yaz sezonları için veri topluyor.

Toplanan veriler, Finlandiya Ulaştırma ve İletişim Ajansı'na gönderilerek, 2025-30 yılları arasında yükleme hesaplamaları için kullanılacak.

Yer süreçleri başkanı Satu Munnukka, toplanan verilerin müşterinin kişisel bilgileriyle bağlantılı olmadığını ve sadece ölçüm noktasında çalışan personelin bu bilgilere erişebileceğini belirterek, yolculara güvence veriyor.

Ekleme Tarihi: 8 Şub 2024 23:00