Politika Güncelleme Tarihi: 31 Oca 2024 00:20

Vekilliği düşürülen Can Atalay'dan ilk mesaj geldi

Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi'nin hakkında verdiği kararın TBMM Genel Kurulu'nda okunmasıyla vekilliği düşürülen Can Atalay'dan ilk mesaj geldi.

Can Atalay

Vekilliği Düşürülen Can Atalay'dan İlk Mesaj: Ülkem adına Endişe Duyuyorum

Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi'nin hakkında verdiği kararın TBMM Genel Kurulu'nda okunmasıyla vekilliği düşürülen Can Atalay'dan ilk mesaj geldi.

Atalay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Kuralsızlığın egemen olduğu bu halin memlekete vereceği zararlardan ülkem adına endişe duyuyorum. Peki onlar 'bitti' dediler diye ben görevimi yapmaya çalışmaktan geri mi duracağım? Asla" ifadelerini kullandı.

Gezi Parkı Davası ve Düşürülen Vekillik

Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası alan ve cezaevinde bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliği, Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi'nin hakkında verdiği kararın TBMM Genel Kurulu'nda okunmasıyla düşürüldü.

Atalay'ın İlk Mesajı

Yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyen kararın ardından Can Atalay'dan da ilk mesaj geldi. Tutuklu bulunan Atalay'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Yurttaşlar, Bu da oldu, bunu da yaptılar. Anayasa'nın açık; hiçbir kuşkuya yer bırakmayan hükümlerine karşın seçilmiş Hatay milletvekilinin milletvekilliğini 'düşürdüler'."

Hukuk Tanımazlığa Karşı Duruş

Atalay, hukuk tanımazlığın ve kuralsızlaşmanın bu boyutlara gelmesine şaşırdığını belirtti. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bu suça ortak edilebilmesine üzüldüğünü ifade etti.

"Kimin hangi hakkı, hangi yetkiyi nasıl kullanacağının öngörülemediği; kuralsızlığın egemen olduğu bu halin memlekete vereceği zararlardan ülkem adına endişe duyuyorum" dedi.

Görevine Devam Kararı

Atalay, mesajında görevine devam edeceğini vurgulayarak, "Peki onlar 'bitti' dediler diye ben görevimi yapmaya çalışmaktan geri mi duracağım? Asla! Ülkeme, Hatay halkına, yıkılmış bir kentin ortasında oy kullanan insanlara karşı borçluyum" şeklinde konuştu.

6 Şubat'a Odaklanma Çağrısı

Son olarak, Atalay, önümüzdeki günlerdeki gündemi belirterek, "Tam bir hafta sonra 6 Şubat. Yarından itibaren ana gündemimiz budur. Uygulamaya bulaşmak istemeyenler, kendini dışında tutmak isteyenler varmış...

Uygulamayı bir arayış olarak takdim edenler varmış... Milletvekillerinin haklarını korumaktan birinci dereceden sorumlu olan TBMM Başkanı yurt dışına gitmiş..." ifadeleriyle dikkat çekti.

can atalay tweet

Ekleme Tarihi: 31 Oca 2024 00:00