Eğitim Güncelleme Tarihi: 1 Ara 2023 02:00

Velilerden 980 TL’ye kadar katkı payı istenecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yönetmeliğine göre ücretsiz olan okul öncesi eğitim hizmeti veren resmi eğitim kurumlarında; destekleme alınacak.

Öğrenci

Yasak Hiçe Sayıldı, Vali 'Olur' Verdi! Velilerden 980 TL’ye Kadar Katkı Payı İstenecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yönetmeliğine göre ücretsiz olan okul öncesi eğitim hizmeti veren resmi eğitim kurumlarında; “özbakım süreçlerini desteklemek için katkı payı” alınacağını bildirdi. İzmir Valisi Süleyman Elban’ın da ‘olur’ verdiği İl Milli Eğitim Tespit Komisyonu’nun kararına göre 2024 yılında velilerden aylık 375-980 TL arasında değişen “katkı payı” alınacak.

Eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Mayıs ayında “2023-2024 eğitim öğretim yılında okul öncesi eğitim fiyatlarının tamamını kaldırıyoruz. Türkiye'nin hiçbir noktasında; ister tam gün, ister yarım gün eğitim yapsın, hiçbir ad altında okul öncesi eğitimden kesinlikle ücret alınmayacak” açıklamasını yaptı. Ancak İzmir Valiliği'nin, kentteki resmi anaokulları için velilerden katkı payı ücreti alınması için yazı gönderdiği ortaya çıktı.

evrak1

Detaylar:

  • Vali Süleyman Elban'ın onayıyla velilere aylık 375-980 TL arasında değişen "katkı payı" alınacak.
  • Eski Milli Eğitim Bakanı'nın ücretsiz eğitim açıklamasına rağmen İzmir Valiliği'nin katkı payı uygulamasına geçtiği belirlendi.
  • Velilerden alınacak ücretler resmi bağımsız anaokullarında; yemeksiz 600 TL, yemekli ise 980 TL olarak belirlendi.
  • İlkokul, ortaokul ve lise bünyesindeki anasınıflarında aylık ücretler 375-750 TL olarak belirlendi.
  • Mesleki ve teknik Anadolu lisesi bünyesindeki uygulama sınıflarının aylık ücreti de 600 ila 980 TL olacak.
  • Şehit, harp malulü ve muharip gazi çocukları ile yoksul aile çocuklarından belgelendirmeleri durumunda ücret alınmayacak.

evrak-2

Ekleme Tarihi: 1 Ara 2023 02:00