Otomobil Güncelleme Tarihi: 30 Oca 2024 14:00

Volkswagen batarya üretiminde halka arzdan vazgeçti

Alman otomobil devi Volkswagen, büyük ölçekli batarya üretimi konusundaki belirsizlikler nedeniyle batarya biriminin halka arzından vazgeçtiğini duyurdu.

volkswagen

Volkswagen’den Halka Arz Planı İptal Edildi

Alman otomobil devi Volkswagen, büyük ölçekli batarya üretimi konusundaki belirsizlikler nedeniyle batarya biriminin halka arzından vazgeçtiğini duyurdu. Konuya yakın kaynaklar, Avrupa'nın önde gelen otomobil üreticisinin batarya biriminin halka arzı planını askıya aldığını ifade etti. Şirketin bu kararı, BloombergHT'nin haberine göre, bu sene veya gelecek sene PowerCo'nun halka arzı veya hisse satışının öncelikler arasında olmadığını belirtmesiyle daha da belirginleşti.

Halka arz planının rafa kaldırılmasının ardında, yüksek faizlerin etkisiyle 2023 yılının halka arzlar açısından 10 yıldan uzun sürenin en zorlu yılı olduğu gerçeği de etkili oldu. Volkswagen'ın bu kararıyla birlikte, otomotiv sektöründe yaşanan teknolojik değişimlerin yarattığı belirsizliklerin şirketler üzerindeki risklerini bir kez daha gözler önüne serildi.

Renault'un dün, azalan piyasa iştahı sebebiyle elektrikli araç birimi Ampere'nin halka arz planından vazgeçtiğini duyurması da, otomotiv endüstrisindeki belirsizliklerin geniş çapta etkilediği bir diğer örnek olarak karşımıza çıkıyor.

Şu an için durumun belirsizliği devam ediyor ve piyasalarda bir iyileşme olması halinde halka arz planlarının yeniden değerlendirilebileceği belirtiliyor.

Ekleme Tarihi: 30 Oca 2024 14:00