Magazin Güncelleme Tarihi: 20 Eki 2023 08:00

Yahudi şarkıcı Linet Hamas'a katil dedi Gazze için sustu

Türk kökenli Yahudi şarkıcı Linet, sosyal medyadan Hamas katildir, paylaşımı yapıp İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısını görmezden geldi tepkiler çığ gibi..

Linet şarkıcı

Linet, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısını eleştirdi

Yahudi kökenli Türkiye vatandaşı şarkıcı Linet, sosyal medya hesabından; Hamas Katildir, paylaşımı yaptı. Linet'in paylaşımını göre takipçiler, İsrail'in Gazze'deki katliamına ses etmeyen Linet, tepkiler üzerine İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısını eleştiren bir açıklama yaptı.

Linet

Linet, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, "Bu kadar acı yaşanırken açıklama yapmak zorunda kalmak bile acının başka bir şekli" dedi.

Linet 3

Linet, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ben 500 yıl önce daha Osmanlı imparatorluğu zamanında Türkiye'ye gelmiş olan atalarımdan beri bu topraklarda yaşayan Yahudi bir aile ferdiyim. 30 senedir sanatını bu topraklarda icra eden, ekmeğini bu topraklardan kazanan, bu ülkelerin vergisini ödeyen bir Türk vatandaşıyım. Bizler bu topraklarda Müslüman, Hıristiyan, Yahudi her zaman ayrı, kardeşçe yaşadık, komşuluk içindeydik. Bundan sonra da bu şekilde yaşamaya devam ediliyor. Günlerdir devam eden bu vahşeti ben de sizleri gibi iliklerime kadar yaşıyorum."

Linet 2

Linet, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısını şu sözlerle eleştirdi:

"Yapılan bu zulmün, akan bu kanın her iki tarafı içinde bir an önce son bulması tek temennimdir. Benim de aile bireylerim, küçük yeğlerim, dostlarım şu anda bir savaş ortasında. Savaşın kazananı olmaz. Akan kanın dini, dili, ırkı olmaz!"

Linet, açıklamasının sonunda, "Beni de böyle bir yerde taraf gösterip deneme ve hedefe koymanın vicdanı olmaz. Yorumlarınızı yaparken sizi vicdanlı ve sağduyulu olmaya davet ediyorum. Dileğim bir an önce akan kanın durumu ve bu savaşın son bulmasıdır. Tüm ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Linet açıklama

Ekleme Tarihi: 20 Eki 2023 08:00