Medya Güncelleme Tarihi: 25 Eki 2025 22:59

Yaman’dan Yeni Şafak’a Sert Rest: “FETÖ İftirası Çetecilik!”

FETÖ iddialarıyla hedef alınan Daire Başkanı Yaman, gazeteyi “çete” diye niteledi; iftiraları reddetti, soruşturma talep etti.

Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Başkanı Abdullah Yaman

Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Başkanı Abdullah Yaman, Yeni Şafak gazetesinin FETÖ bağlantısı ve dosya manipülasyonu suçlamalarına Facebook’tan ateş püskürdü. İktidara yakın gazetede “Yargıtay’da FETÖ gölgesi” manşetiyle yayınlanan haber, Yaman’ı 330 dosyayı kendi heyetine aktarmakla itham ederken, ailesini de örgüte bağladı. Yaman, iddiaları “iftira suikastı” diye yalanlayarak devletin itibarını koruma çağrısı yaptı. ⚖️📢

Yeni Şafak, 24 Ekim’de yayınladığı haberde Yaman’ı, büyük meblağlı ticari davalarda “tek numara oyunu” oynayarak etik dışı işlem yapmakla suçladı. Gazeteye göre, Yaman dosya sırasını değiştirerek bir davayı kendi heyetine düşürdü; ailesi ise FETÖ firarisi kardeş ve ihraç edilmiş çocuklarla anıldı. Haber, “yüksek yargıda dizayn çabası” ifadesiyle Yaman’ı FETÖ’nün devamı gibi gösterdi. Bu iddialar, gazetenin son dönemde Bakanlar Şimşek ve Yerlikaya’yı hedef alan haberlerinin devamı niteliğinde.

Yaman’ın sert yanıtında, 1987’den beri hakimlik yaptığını, hiçbir güce yaslanmadan adalet için çalıştığını vurguladı. “Yeni Şafak çetesi” diye nitelediği gazeteyi, haksız taleplere set çektiği için hedef aldığını savundu. “Eğer haberin zerresi doğruysa istifa ederim” diyen Yaman, HTS kayıtları, banka hareketleri ve kamera görüntülerinin incelenmesini istedi. Aksi takdirde, bu kampanyanın devlet itibarına saldırı olacağını belirtti. Sosyal medyada yankı bulan paylaşım, muhafazakar trollere de gönderme yaptı: “FETÖ yaftasını pervasızca sallayan namussuzlar.”

İddia (Yeni Şafak) Yaman’ın Yanıtı
Dosya manipülasyonu: 330 dosyayı kendi heyetine aktarma Tamamen yalan; adalet odaklı çalıştım, haksız talepleri reddettim
FETÖ bağlantısı: Kardeş firari, çocuklar ihraç Aile infazı iftira; hayatım müfterilerle mücadelele geçti
Yargı dizaynı: Etik dışı işlem Soruşturma açın, zerresi doğruysa istifa ederim

Bu çarpışma, yargı bağımsızlığı tartışmalarını alevlendirdi. Yeni Şafak’tan henüz resmi yanıt gelmezken, Yargıtay Başkanlığı sessizliğini koruyor. Hukukçular, iddiaların soruşturulmasını adil yargı için şart görüyor; muhalif kesim ise gazeteyi “din tüccarı” diye eleştiriyor. Yaman’ın çağrısı, devlet kurumlarını harekete geçirir mi? Kamuoyu, FETÖ gölgesi iddialarının aydınlatılmasını bekliyor.

#Yargıtay #AbdullahYaman #YeniŞafak #FETÖİddiaları #YargıSkandalı

Ekleme Tarihi: 25 Eki 2025 22:59