Kulis Güncelleme Tarihi: 26 Eyl 2023 00:00

Yargıtay Başkanı ile Ankara Emniyet Müdürü Kaplan'ı görüştü

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Ayhan Bora Kaplan adlı kişinin tutuklanmasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç'le görüştü.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Ayhan Bora Kaplan adlı kişinin tutuklanmasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç'le görüşmüş. Görüşme, Yargıtay Başkanı'nın daveti üzerine gerçekleşmiş ve Ayhan Bora Kaplan'ın dosyası hakkında değerlendirmeler içermiştir.

Bu görüşme, soruşturmanın ilerleyişini ve olası soruşturma başlatma sürecini etkileyebilir. Ayrıca, yazıda dosyanın içeriği hakkında bilgi almak isteyen Yargıtay Başkanı'nın, olası soruşturma veya inceleme başlatmak için bu bilgilere ihtiyaç duyabileceği belirtiliyor.

Ancak yazıda, bu görüşmenin usule uygun olup olmadığı ve zamanlamasının manidar olduğu şeklinde eleştiriler de bulunuyor. Soruşturmanın siyasi ve bürokratik çevrelerde gerginliğe yol açtığı ve Yargı camiasının bölündüğü ifade ediliyor.

Yine yazıda, soruşturmanın sulandırılmaya çalışıldığı ve dosyanın etkinliğini azaltmak için çaba harcandığına dair iddialara da yer veriliyor. Bu iddialar, özellikle sosyal medya üzerinden soruşturmanın dikkatini dağıtmaya çalışanlar olduğu şeklinde belirtiliyor.

Son olarak, yazıda Ayhan Bora Kaplan'ın bazı dini cemaat ve gruplara yardım yaptığına dair iddiaların da bulunduğu ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK)'nın bu konuyu incelediği belirtiliyor. MASAK'ın hazırlayacağı raporun dosyanın önemli bir belgesi olabileceği vurgulanıyor.


Bu haber Tolga Şardan -T24 haberinden derlenmiştir.

Ekleme Tarihi: 26 Eyl 2023 00:00