Politika Güncelleme Tarihi: 1 Eyl 2016 02:25

Yeni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan ilk yorum

Yeni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan ilk yorum geldi. Görevi bırakan Efkan Ala'nın yerine İçişleri Bakanlığı'na getirilen Süleyman Soylu, "Benim için de sürpriz oldu." dedi.

Yeni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan ilk yorum
Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Başbakan Binali Yıldırım, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevi bıraktığını duyurdu. Yıldırım, Ala'nın yerine de Süleyman Soylu'nun getirildiğini açıkladı.

İLK AÇIKLAMA

Efkan Ala'nın yerine İçişleri Bakanlığı'na getirilen Süleyman Soylu ilk değerlendirmesinde, "Benim için de sürpriz oldu." dedi.

SÜLEYMAN SOYLU KİMDİR?

1969 İstanbul doğumlu olan Süleyman Soylu, ilk ve ortaöğrenimini İstanbul Gaziosmanpaşa´da tamamladı. Lise eğitimini Plevne Lisesi´nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu.

Meslek kariyerine ilk olarak 1990 yılında İMKB yani İstanbul Menkul Kıymetler Borsası aracı kurumlarında başladı. 1989′da okul arkadaşlarıyla ortaklaşa kurduğu bir şirketle ticaret hayatına atılan Süleyman Soylu, 1995 yılında kendi kurduğu şirketiyle siyasi hayatının yanı sıra halen ticari hayatını da sürdürmektedir.

Ekleme Tarihi: 1 Eyl 2016 02:25