Medya Güncelleme Tarihi: 16 Ara 2016 07:55

Yeni Şafak yazarından İran'a: Hangi dindensiniz?

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Halep'te dökülen kana ortak olan İran'a sert çıktı.

Yeni Şafak yazarından İran'a: Hangi dindensiniz?

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Halep'e katliamlara imza atan İran'a "Siz kimsiniz, nesiniz, hangi dindensiniz?" diye tepki gösterdi.

Büyük insanlık dramının yaşandığı tahliye edilen sivillerin konvoyuna bile ateş atan İran'ın Şii milisleri, Yeni Şafak'ın tepe ismi Karagül'ün de hedefindeydi.

HAÇLILARDAN MOGOLLARDAN NE FARKINIZ VAR?

"Haçlılardan, Moğollardan ne farkın kaldı İran?" başlıklı yazısında İran'ı sert sözlerle eleştiren yazar, "Kudüs'ü işgal edip bütün Müslümanları kılıçtan geçiren Haçlılardan ne farkınız var? Anadolu'da taş üstünde taş bırakmayan Haçlılardan ve Moğollardan ne farkınız var? Bağdat'ı yakıp yıkan, nehirleri kan nehrine dönüştüren Moğollardan ne farkınız var?" diye sordu.

HANGİ DİNDENSİNİZ?

Eleştiri dozunu yükselten Karagül, "Hadi onlar Hristiyan'dı, putperestti, Yahudi'ydi." diye yazdıktan sonra yazısına böyle devam ediyor:

"Hep öyle dediniz, bizden uzak dediniz, düşman dediniz, yabancı dediniz, istilacı deniniz, bize öyle öğrettiniz. Peki siz kimsiniz, siz nesiniz? Halep'te sizi nereye koyacağız sizi? Hangi medeniyete, hangi dine, hangi kültüre sığdıracağız sizi?

YARALI TAŞIYAN ARAÇLARA SALDIRIYORSUNUZ

Hadi bu bir savaş diyelim. Muhalifler yenildi, diyelim. Halep'i ele geçirdiniz, diyelim. Ne yani herkesi kılıçtan mı geçireceksiniz, kurşuna mı dizeceksiniz, toptan imha mı edeceksiniz? Ne istiyorsunuz? Bu, harabeye çevirdiğiniz şehirde hiç mi canlı bırakmayacaksınız? Kadınların çıkışına, çocukların çıkışına engel oluyorsunuz, ambulanslara, yaralı taşıyan araçlara saldırıyorsunuz."

MEZHEP SAVAŞI NÜKLEER SAVAŞ KADAR YAKICIDIR

Halep'i İran'ın Srebrenica'sı olarak niteleyen yazar, Tahran'ın Mekke'yi de ele geçirmek istediğini iddia etti.

"Halep düşmedi Moğolları hatırla" diyen Karagül, Pers İmparatorlu'ğunun hayal olduğunu yazdı. Mehzep savaşı tehlikesine dikkat çeken yazar, yazısının devamında "Mezhep Savaşı, Batı'nın coğrafyayı yok etmek için keşfettiği bir nükleer güçtür. Nükleer savaş kadar yakıcıdır. Aman dikkat! Bu felakete sürüklenmemeye dikkat. Bu tuzağa düşmeyeceğiz. O mezhep dilini kullansın biz onun gizlediği askeri hedeflerine, siyasi hedeflerine, jeopolitik hesaplarına savaş açacağız, onunla mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ekleme Tarihi: 16 Ara 2016 07:55