Kitap Güncelleme Tarihi: 15 Mar 2022 11:02

Yeni Zellanda'dan umutlandıran kütüphane haberi

Yeni Zelanda ulusal bir tatili kutlarken, ülkenin en büyük şehir kütüphanelerinden biri kapatıldı, personel ve güvenlik izin verildi. Ancak entresan bir gelişme yaşandı.

Yeni Zellanda'dan umutlandıran kütüphane haberi

'Hiçbir şey çalınmadı': Yeni Zelandalılar kapalı, personeli olmayan kütüphaneden ödünç almaya devam ediyor

Kapı güvenlik hatası, ülkenin en büyük şehir kütüphanelerinden birinin saatlerce açık kalması ve yüzlercesinin raflara göz atmasına izin vermesi anlamına geliyordu.

Yeni Zelanda ulusal bir tatili kutlarken, ülkenin en büyük şehir kütüphanelerinden biri kapatıldı, personel ve güvenlik izin verildi. Ancak otomatik kapı programlamasındaki bir hata, Tūranga'nın kapılarının her zamanki gibi halka açılması anlamına geliyordu - ve personelsiz ve güvenli olmayan kütüphane, birileri hatayı fark etmeden önce saatlerce kitaplara göz atan ve kontrol eden halk tarafından mutlu bir şekilde kullanıldı.

Kitaplarının yanı sıra, kütüphane çok çeşitli sanat eserlerine ve heykellere ev sahipliği yapıyor - ancak personel hiçbir şeyin çalınmadığını ve bildirilecek ciddi bir olay olmadığını söylüyor.

Olayla ilgili haberler, geçen hafta konsey tarafından yayınlanan yazışma belgelerinde ortaya çıktı.

Christchurch belediye meclisindeki bir kütüphane personeli, o Pazar sabahı binaya 380 kişinin geldiğini söyledi.

“Kendi kendine yayın yapan makinelerimiz otomatik olarak çalışmaya başladı ve müşteriler tarafından 147 kitap basıldı. Hiçbir kitap hırsızlığı alarmı çalmadı ve bu aşamada hiçbir şeyin kayıp olduğu bildirilmedi ve herhangi bir hasar tespit etmedik.”

Ulusal bir tatil olan Waitangi Günü nedeniyle kütüphanenin kapalı olması gerekiyordu.

Hoşnutsuz bir kumarbaz vardı - CD'lerini kontrol etmesine yardımcı olacak bir kütüphaneci bulamayan bir kişi.

Personel şunları yazdı: “Bir müşteri, görünürde kütüphaneci olmadığı için bazı CD'leri aldıklarını söyleyen bir not bıraktı: 'İşleyen bir kütüphanenin nasıl çalıştırılmayacağı konusunda size bir ders vermek için CD'leri almaya karar verdim.' İade odası kitaplarla doluydu ve birinci kat … oldukça dağınıktı. Ekip liderlerim, kayıp kitaplar veya diğer değerli öğeler olup olmadığını kontrol etmeye devam edecek.”

Başka bir personel, "Şans eseri hiçbir şey çalınmadı" diye yazdı.

Belediye, sosyal medyada kütüphanenin personel eksikliğine ilişkin yorumları görünce olup biteni fark etti ve şehrin tarayıcılarını dışarı çıkarmak için bir güvenlik görevlisi gönderildi.

Christchurch belediye meclisi tesis, mülk ve planlama başkanı Bruce Rendall, “Bu süre zarfında kütüphaneyi kullanan insanların dürüstlüğü için minnettarız” dedi.

Bir soruşturma yapıldığını ve kapı sisteminin arızalanmasının “çok nadir” olduğunu söyledi.

“Tūranga'daki tüm materyalleri, insanlara getirdikleri bilgi, fikir ve neşe nedeniyle değerli buluyoruz” dedi. "Bildiğimiz kadarıyla hiçbir şey alınmadı. Bu süre zarfında kütüphaneye giren insanlar, kitap ve diğer materyalleri basmak için self-check makinelerini kullandılar.”

Tesis yöneticileri yazışmalarda, güvenlik kapısı sisteminden sorumlu müteahhitlerin hatanın "sorumluluğunu üstlendiğini" ve "bunun bir daha olmamasını sağlamak için tatil programlaması için bir emsal incelemesi uyguladıklarını" söyledi.

Ekleme Tarihi: 15 Mar 2022 11:02