Kulis Güncelleme Tarihi: 22 Eki 2023 11:05

Yerel seçim için AK Parti HEDEP ile görüştü iddiası

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyasi partiler arasında ittifak çalışmaları devam ederken, AK Parti'nin dolaylı olarak HEDEP'le görüştüğü iddia edildi.

TBMM

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyasi partiler arasında ittifak çalışmaları devam ederken, AKP ile Halkların Demokratik Partisi (HEDEP) arasında dolaylı temasların olduğu iddiaları zaman aşımına uğruyor.

31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesinde kulis bilgilerinin gün yüzüne çıkması devam ediyor.

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt'un aktardığı bilgiye göre, AKP ile HEDEP arasında dolaylı görüşmelerin olduğu ve bu görüşmelerde somut taleplerin ele alındığı belirtiliyor.

Bozkurt'un devam ettiğine göre, AKP'nin yerel seçim destek modellerine HEDEP'lilerin sunduğu talepler, siyasiler arasında tutuklulukların serbest bırakılması, kayyumun son bulması ve Öcalan'a yönelik tecritin yaşayan gibi konularda yer alıyor.

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, olası ittifakların açık bir şekilde yapılması savunulurken, görüşmelerde özellikle CHP'nin bölgelerindeki seçim bölgelerinde güçlü günlerle çıkılması üzerinde durulduğu ifade ediliyor.

Bu arada, her ne kadar "partileri ayrı iki eski kolay sohbetleri" şeklinde gruplar halinde etiketlenmişse, alınan bilgilerle ilgili parti yönetimleriyle paylaşıldığı ve elde edilen yanıtların aynı faaliyetler iletilmekte olduğu belirtiliyor.

Ekleme Tarihi: 22 Eki 2023 10:54