Kültür Sanat Güncelleme Tarihi: 9 Eki 2016 20:51

Yıldız futbolcu Emre Mor ile İzdiham dergisi arasındaki farklar

A Milli Futbol Takımı'nın genç ve yetenekli yıldızı Emre Mor'un futboldaki becerisi edebiyata da konu oldu. Kültür sanat ve edebiyat dergisi İzdiham Dergi, Emre Mor ile İzdiham'ın kıyasladı.

Yıldız futbolcu Emre Mor ile  İzdiham dergisi arasındaki farklar
Emre Mor 19 yaşında A Milli Takıma seçildi. İzdiham Milli Takıma seçilmek bir yana milli takımı dünya gözüyle bir kez bile görmedi. Çünkü maça gideceğim diye eve çıktığında kendini boş ve hep karşıda buldu.

Emre Mor çok iyi çalım atıyor. İzdiham ise çalım atılacak yaşta nitekim ile netekim telaffuzunun arasındaki farkı anlamaya, anlatmaya ve deşmeye çalışıyordu.

Emre Mor intihar haram olduğu için futbola, İzdiham intihar haram olduğu için şiire başladı. İkisi de kazanan bir adamı canlandırma görevini başarıyla yerine getirdiler. Oysa. İzdiham yenilecek golleri önceden çalışır; Emre Mor nasıl gol atacağını kimseye hissettirmez. Aniden gol atar.

Emre Mor, Türk olduğu halde anadilini bilmez; İzdiham anadilini konuşurken bazen Almanca konuşuyormuş gibi anlaşılır. Sonunda ikisi de anlaşılmaz. Baştan aşağı bir yanlışa uyanırlar.

Şiir ile futbol topu arasındaki tek benzerlik şudur: Şiir kağıtta durduğu gibi durmaz; falso alan hiçbir şeye güven olmadığı için futbol topuna da güven olmaz.

İzdiham, her şeye küserek başlayanların dergisiyken Emre Mor arkadaşlarının arasında attığı gollerle  çocukluğu yer edinebilmiştir.

İzdiham, Kant’ı bildiği için eve üzgün dönüyor, Emre Mor gol atamayınca. İşin en kötü tarafı ikisinin de eve dönmesi. Eve dönmenin korkunçluğu sahi kaç yaşında?

Dede Efendi’yi Nesrin Sipahi’den dinleyen İzdiham odasında “bir insan bir yürekten iki defa vurulmaz” diye dolaşıp dururken Emre Mor kulaklığında kendine düşman bir Alman Radyosu’nda Merkel’in sesinden nutuklar dinledi.

Arkasında büyük hikayeler bırakan herkes şunu iyi bilir ki onunla başlayan şey asla onunla bitmez. İzdiham da, Emre Mor da bunu iyi bildi.

İzdiham, bir bıçağın körleşirken çıkardığı sesi şiir yaparken Emre Mor kendine yöneltilen bıçakları şiire değil gole çevirince kurtulacak.

Kimsesiz bir evin önünden geçen süvariler gibidir İzdiham. Oysa Emre Mor arenada, 17 yaşında gladyatörlerle geçiş töreninde yerini almaya başlamıştır.

Emre Mor adamların arasından geçer, İzdiham adamın kalbine saplanır kalır.

(izdiham.com)

Ekleme Tarihi: 9 Eki 2016 20:51