Eğitim Güncelleme Tarihi: 28 Ara 2023 22:00

YÖK uyardı: Geçinemeyen öğrenciler hesaplarını kullandırıyor

Ekonomik kriz, yüksek kira fiyatları, ve düşük burslar gibi sebeplerle öğrenciler, geçimlerini sağlamak adına farklı yöntemlere başvurmak zorunda kalabiliyor.

YÖK

YÖK’ten Üniversitelere Öğrenci Uyarısı: Banka Hesapları Suç Gruplarına Kiralanıyor

Ekonomik kriz, yüksek kira fiyatları, ve düşük burslar gibi sebeplerle öğrenciler, geçimlerini sağlamak adına farklı yöntemlere başvurmak zorunda kalabiliyor. Ancak, geçim sıkıntısı çeken öğrencilerin bazıları, kolay para kazanma düşüncesiyle banka hesaplarını veya kartlarını şüpheli kişilere ya da suç gruplarına kiralayarak yasa dışı yollara sapabiliyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından üniversite yönetimlerine gönderilen bir yazıda, öğrencilerin bu tür pratiklere başvurduğu ve bu duruma karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulunuldu. Bu uyarının ardından bazı üniversiteler, öğrencilere bu konuda bilgilendirme mesajları gönderdi.

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, öğrencilere hitaben şu ifadelere yer verildi:

"Sevgili öğrencimiz; Ülkemiz genelinde son dönemde bazı üniversite öğrencilerinin kolay para kazanma düşüncesi ile kendilerine ait banka hesaplarını veya banka kartlarını belli bir komisyon karşılığında şüpheli kişi veya suç gruplarına kiraladıkları Yükseköğretim Kurulu tarafından belirtilmektedir.

Lütfen; 'Banka hesaplarınıza ait şifre ve bilgileri para karşılığında kimseyle paylaşmayın! Başkasının suçuna ortak olmayın! Aksi takdirde sorumlu tutulacağınızı unutmayın.'"

Ekleme Tarihi: 28 Ara 2023 22:00