Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 27 Nis 2023 00:06

Yorgun ve halsiz iseniz bu kürü denemelisiniz !

Karaciğer Yağlanması Ve Kolesterol-Trigliserit Yüksekliğine Karşı Ne Yapmalıyız?

limon-maydonoz

Bayramda, tatlılar börekler çörekler afiyetle yenildi,karaciğere yüklenildi ise,bu kür tam size göre.

Bu kür senelerdir defalarca denendi,biokimyasal olarak da test edildi.Karaciğer enzim değerlerini düşürmedeki etkisi mükemmel.

Karaciğer yağlanmanız ya da Karaciğer enzimlerinizde yükselme var ise Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu'na ait bu kürü denemelisiniz.

Sağlıksız beslenme koşullarından dolayı oluşan karaciğer yağlanmasını, düzenli şekilde maydanoz limon kürü ile ortadan kaldırabilirsiniz.

limon-maydonoz

''Sağlıksız çalışan karaciğer metabolizması, cildin yavaş yavaş tazeliğini, güzelliğini ve canlılığını yitirmesine ve kişinin yorgun görünmesine, diğer organların olumsuz etkilenmesine neden olur. ‘Maydanoz kürü’ vücudu yabancı kimyasallardan arındırır.

Böylece karaciğerin sağlıklı çalışmasında etkin rol oynayarak kişinin daha genç, daha sağlıklı, dinç ve zinde olmasında etkili olur. Maydanoz, karaciğerde bulunan glutathione-S transferaz (GST) enziminin aktivitesini yükseltir.

GST enzimi, gerek besinler yoluyla gerekse de solunum yoluyla aldığımız zararlı kimyasal maddeleri zararsız hale dönüştürür.Gençleştirme, cilt tazeliğinin, güzelliğinin geri kazanılmasında ve korunmasında maydanozun rolü büyüktür.

Bu gücünü, içerdiği etkin maddelerin özellikle karaciğer metabolizması üzerindeki olumlu etkisinden ve tüm vücuttan yabancı kimyasal maddeleri (xenobiotica) atabilme özelliğinden alır.''

Maydanoz kürü; anksiyete, depresyon, hepatit-B, karaciğer yağlanmasına karşı yardımcı ve destekleyici olup; ayrıca karaciğer metabolizmasını güçlendirici, cilde güzellik verici-gençlendirici,diüretik (idrar söktürücü), vücuda zindelik ve dinçlik kazandırmaya yardımcı ve yüksek tansiyonu engelleyici olarak da önerilmektedir.

Ayrıca kadınlar tarafından en çok bilinen ve yıllardır kilo vermek için de en çok kullanılan kürlerden biridir maydonoz-limon.Sabah uyandığımız anda içilen bir bardak limonlu-maydanozlu su metabolizma hızımızı arttırır.

Aynı zamanda vücudun uyanmasını sağlayarak gün içinde enerjik hissetmenize neden olur. İçeriğinde bulunan antioksidanlar, pektin ve C vitamini sayesinde de yağ yakımını hızlandırarak kilo vermenize yardımcı olur.

Maydonoz Limon Kürü Hazırlanışı:

15-16 dal taze maydanozu, yarım limon suyu ve bir bardak içme suyunu,pürüzsüz kıvam alana kadar blenderdan geçirin.15 gün boyunca sabahları kahvaltıdan 15 dk.önce aç karnınıza için.Maydanoz ve limon kürünüz sizlere şifa olmak amacıyla hazır olacaktır.

Maydanoz, doğru şekilde uygulandığı taktirde mucize yaratan bir bitkidir.

Yemeklerinizde veya salatanızda bolca maydanoz kullanmanızın bir beslenme şekli olduğunu, kesinlikle bir kür olmadığını belirtmek isterim.

Çünkü, salatanın içindeki tuz, baharat ve ekşi (limon, sirke vb.) maydanozun etkin maddeleri ile reaksiyona girerek istenilen sonucu almanıza engel olmaktadır. Kür, her bitkinin kendine özgü ve amaca uygun olarak hazırlanması ve kullanılmasıdır.

Önemli Not: Düşük Tehlikesi!

Hamilelerin, hamileliklerinin ilk üç ayında maydanoz tüketirken ölçülü olmaları gerekir. Eğer düşük tehlikesi varsa maydanozdan tamamen uzak durmalılar.

Bunun nedeni, maydanozun yapraklarında bulunan apiol ve betabisabolene maddelerinin düşük yaptırma (abortifacient) özelliğinin olmasıdır.

Apiol, aynı zamanda kan damarlarını genişletici (vasodilator) ve ateş düşürücü (antipyretic) özelliğe de sahiptir.

Şifamız bol OLsun.

Kaynak: Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu

Ekleme Tarihi: 26 Nis 2023 16:00