Güncel Güncelleme Tarihi: 18 Ağu 2016 12:13

Yüksek Askeri Şura yeniden toplanıyor

Milli Savunma Bakanı, 9'u general ve amiral 137 kişinin firarda olduğu belirterek "Ağustos ayı içerisinde albayların durumunu görüşmek için Yüksek Askeri Şura'yı toplamayı düşünüyoruz" dedi.

Yüksek Askeri Şura yeniden toplanıyor
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ağustos ayı içerisinde albayların durumunu görüşmek için Yüksek Askeri Şura'yı yeniden toplayacaklarını söyledi.

Bakan Işık, Akıncı üssünden darbe girişimine katılanlara ilişkin, "Bunlar darbenin başarısız olduğunu anladıkları anda üç CASA uçağını hazır ettiler, Akıncılar'dan kaçacaklardı" şeklinde konuştu.

Işık'ın açıklamalarından satır başları:

(Milli Savunma Bakanlığı'ndaki değişiklik) Çok aceleye getirildiği ifadesi doğru değil, Türkiye'nin bu konuda bilgi birikimi var. MSB'nin yapması gereken işlerin yüzde 90'ını Genelkurmay yapıyor. Genelkurmay'ın üzerindeki gereksiz yükleri MSB'ye alıyoruz. Demokratik ülkelerde savunma bakanlıkları asker ve sivilin birlikte çalıştığı bakanlıklardır. Asker-sivil güvene dayalı çalışacak. Yaptığımız düzenlemelerle gücün dengelenmesini sağlıyoruz. Demokratik ülkelerde kuvvet komutanlıkları bakanlığa bağlıdır.

"28 ŞUBAT DARBESİ FETÖ'YÜ MEMLEKETİN BAŞINA BELA ETTİ"

Emir komuta zincirini, askerin asli işlerinde, harbe hazırlık, istihbarat, teşkilat, muharebe alanında vb. kesinlikle bozmuyoruz. 28 Şubat darbesi FETÖ'yü bu memleketin başına bela etmiştir.

"PİST VURULMASAYDI YURT DIŞINA KAÇACAKLARDI"

Başbakanımızın emriyle pist vurulmamış olsaydı darbecilerin tamamının yurtdışına kaçtığını görmüş olurduk.

Demokrasilerde en temel prensip silahı kullanan ile emri verenin ayrı olmasıdır. Kullanan askerdir emri veren sivildir.

"1960'TA YAPILMASI GEREKEN DÜZENLEMELER YENİ YAPILIYOR"

Türkiye'nin 1960'lı yıllarda yapması gereken düzenlemeler daha yeni yapılıyor hala bazı çevreler karşı çıkıyor. Türkiye'de hiçbir başbakan ordusuna saçma sapan talimat vermez.

Nasıl FETÖ ihanetini boşa çıkardıysak PKK ihanetini de boşa çıkaracağız.

O gece Akıncı'da çalışan sivil ve memurların bize çok büyük katkısı oldu. CASA uçaklarının hazırlanarak kaçış hazırlığı yapıldığını alt rütbeli askerlerden ve sivillerden öğrendik.

"YÜKSEK ASKERİ ŞURA YENİDEN TOPLANIYOR"

Ağustos ayı içerisinde albayların durumunu görüşmek için Yüksek Askeri Şura'yı toplamayı düşünüyoruz"

Ekleme Tarihi: 18 Ağu 2016 12:13