Emlak Güncelleme Tarihi: 26 Kas 2023 15:00

Z ve Y kuşağı için ev sahibi olmak hayal oldu

ABD'de yapılan bir ankete göre Z ve Y kuşağı, ev sahibi olma konusunda büyük zorluklar yaşıyor.

umutsuzluk

Z ve Y Kuşağı Ev Sahibi Olmada Zorlanıyor

ABD'de yapılan bir ankete göre Z ve Y kuşağı, ev sahibi olma konusunda büyük zorluklar yaşıyor. Ankete göre bu kuşakların yaklaşık üçte biri, mortgage oranlarının satın almalarına izin vermeyecek kadar yüksek olduğunu düşünüyor.

Finansal hizmetler şirketi Empower tarafından ağustos ayında gerçekleştirilen ankete göre, Z kuşağının yüzde 56'sı ve Y kuşağının yüzde 51'i mali durumlarının geceleri uykularını kaçırdığını söyledi. Bu oran, ankete katılan X kuşağında 37 ve baby boomers kuşağında yüzde 20 olarak ölçüldü.

Anket sonuçlarına göre, Z ve Y kuşağı katılımcılarının yüzde 67'si daha yüksek ev fiyatları ve mortgage oranlarının finansal streslerine katkıda bulunduğunu söyledi. Bu oran X ve baby boomer kuşağında yüzde 38 olarak açıklandı.

Nüfus sayımı verilerine göre ABD'de 2022 yılında ev sahibi olma oranı yüzde 65,8 olarak gerçekleşirken 39 yaş altı yetişkinlerin sadece yüzde 39'u bir mülke sahipti.

Diğer bir yandan emlak şirketi Redfin tarafından mayıs ve haziran aylarında 5 binden fazla kişiyle yapılan ankette de çarpıcı sonuçlar elde edildi.

Anket sonuçları Z kuşağı ve Y kuşağı katılımcılarının yaklaşık üçte birinin mortgage oranlarının satın almalarına izin vermeyecek kadar yüksek olduğunu düşündüğünü ortaya koydu.

Y kuşağının yaklaşık beşte biri ve Z kuşağının yüzde 10'undan biraz fazlası hiçbir zaman bir ev sahibi olamayacaklarına inandıklarını söyledi.

Bu sonuçlar, Z ve Y kuşağının ev sahibi olma konusunda büyük zorluklar yaşadığını gösteriyor. Bu kuşaklar, artan ev fiyatları ve mortgage oranları nedeniyle hayallerine kavuşmakta zorlanıyor.

Ekleme Tarihi: 26 Kas 2023 15:00