Dünya Güncelleme Tarihi: 28 May 2024 19:00

Zalim İsrail bir kez daha sivil çadır kampını bombaladı

İsrail ordusu, Refah'ta bulunan Filistinli mültecilerin barındığı bir çadır kampına yeniden saldırı düzenledi.

israil

İsrail'in Refah'taki Çadır Kampa Saldırısı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı

İsrail ordusu, Refah'ta bulunan Filistinli mültecilerin barındığı bir çadır kampına yeniden saldırı düzenledi. Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırı sonucunda en az 21 kişinin hayatını kaybettiğini ve birçok kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail ordusunun Refah'taki saldırıları, uluslararası tepkilere rağmen hız kesmeden devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in El-Mevasi bölgesinde yerinden edilmiş kişilerin barındığı çadır kampına düzenlediği saldırı sonucunda 21 Filistinlinin hayatını kaybettiği, birçok kişinin de yaralandığı belirtildi.

İsrail 2 Gün Önce de Saldırmıştı

İsrail savaş uçakları, 26 Mayıs gecesi Uluslararası Adalet Divanı'nın saldırıların durdurulması yönündeki kararlarına rağmen Refah'ın kuzeybatısındaki çadır kampını bombalamıştı. Bu saldırıda 45 kişi yaşamını yitirmişti. Refah operasyonunun artarak devam etmesi uluslararası tepkilere yol açmıştı. İsrail Başbakanı Netanyahu ise bu saldırıyı "trajik bir hata" olarak nitelendirerek soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

7 Ekim'den Bu Yana 36 Bin Filistinli Öldü

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 36 bin 96 Filistinli hayatını kaybetti. Ölenlerin 15 bin 239'u çocuk, 10 bin 93'ü kadın. Ayrıca 81 bin 136 kişi yaralandı. İsrail'in bombardımanıyla yıkılan yapıların enkazında hâlâ binlerce ölü olduğu bildiriliyor. İsrail, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarını hedef almaya devam ediyor.


Tarih Ölü Sayısı Yaralı Sayısı
26 Mayıs 2024 45 -
28 Mayıs 2024 21 Onlarca
Toplam 36,096 81,136

İsrail'in Refah'taki saldırıları durdurma çağrıları artarken, uluslararası toplumun tepkisi merakla bekleniyor.

Ekleme Tarihi: 28 May 2024 19:00