Güncel Güncelleme Tarihi: 29 Eyl 2016 21:35

Zirve Yayınevi Davası'nda 5 sanık ile ilgili flaş karar

Zirve Yayınevi Cinayetinde 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan 5 sanık için tutuklanma talep edildi.

Zirve Yayınevi Davası'nda 5 sanık ile ilgili flaş karar
Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin davada 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan 5 sanığın "hükmen tutuklanmalarına yer olmadığı" yönündeki karara Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan itiraz üzerine, nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi sanıkların tutuklanmalarına hükmetti.

MÜEBBET ALAN 5 SANIK İÇİN ADLİ KONTROL VERİLMİŞTİ

Dün gerçekleştirilen karar duruşması sonrasında Malatya'da Zirve Yayınevi'nde 3 kişiyi öldürdükleri gerekçesiyle Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Hamit Çeker, Cuma Özdemir ve Salih Gürler hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti. Elektronik kelepçe ile adli kontrol kararı kapsamında evlerinde bulunan 5 sanık için adli kontrol kararının devam etmesi kararı çıkmıştı.

SAVCILIK İTİRAZ ETTİ, GÖZALTINA ALINDILAR

Bugün savcılık itirazı üzerine müebbet hapis cezası alan 5 sanık için tutuklanma talep edildi. Karar sonrası Emre Gü naydın, Abuzer Yıldırım ve Salih Gürler Malatya'da, Cumali Özdemir Darende, Hamit Çeker ise Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 5 sanığın yarın sabah adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Ekleme Tarihi: 29 Eyl 2016 21:35