Bülten Güncelleme Tarihi: 5 Eki 2023 10:00

Zorlu Enerji ve Schaeffler'den rüzgar türbini işbirliği

Zorlu Enerji, rüzgar türbinlerindeki ekipmanların bakım hizmetlerini geliştirmek amacıyla Alman teknoloji şirketi Schaeffler ile stratejik bir ortaklığa gitti.

Schaeffler zorlu enerji

Zorlu Enerji ve Schaeffler, Rüzgar Türbini Bakımı İçin Stratejik İş Birliği Anlaşması İmzaladı

Zorlu Enerji, rüzgar türbinlerindeki önemli ekipmanların bakım hizmetlerini geliştirmek amacıyla Alman teknoloji şirketi Schaeffler ile stratejik bir ortaklık anlaşması imzaladı.

Bu anlaşma çerçevesinde Zorlu Enerji, Denizli'de bulunan Zorlu Onarım ve Yenileme Merkezi'ni kurarak rüzgar türbini bileşenlerinin kapsamlı bakım ve revizyonunu gerçekleştirecek.

Bu iş birliği sayesinde Türkiye'deki rüzgar enerjisi üretiminin verimliliği ve sürdürülebilirliği artırılacak.

Zorlu Enerji, rüzgar türbinlerinin dişli kutusu ve ana şaft rulmanları gibi kritik bileşenlerinin tasarım ve üretimini gerçekleştiren Alman teknoloji şirketi Schaeffler ile Türkiye'deki rüzgar türbini bakım hizmetlerini ve çözümlerini geliştirecek stratejik bir iş birliği anlaşması imzaladı.

Bu anlaşma çerçevesinde Zorlu Enerji, Denizli'de Zorlu Onarım ve Yenileme Merkezi'ni kurarak rüzgar türbini bileşenlerinin kapsamlı bakımını sağlayacak.

Zorlu Onarım ve Yenileme Merkezi, rüzgar türbini bileşenlerinin tam bakımını yapabilecek bir kapasiteye sahip olacak.

İlk aşamada Zorlu Enerji'nin rüzgar enerjisi portföyüne hizmet vermek amacıyla faaliyete geçirilen merkez, ilerleyen dönemlerde bölgedeki diğer rüzgar santrali operatörlerine de hizmet sunmayı hedefliyor.

Bu iş birliği sayesinde Türkiye'deki rüzgar enerjisi üretiminin verimliliği ve sürdürülebilirliği artırılmış olacak.

Schaeffler Türkiye CEO'su Yusuf Bulut, bu iş birliği hakkında şunları söyledi: "Güvene ve ortak hedeflere dayalı iş birliklerine inanıyoruz.

Zorlu Enerji ile olan iş birliğimiz, rüzgar enerjisi sektöründe teknik yetenekleri artırma ve sürdürülebilirliği teşvik etme konusundaki kararlılığımızı yansıtmaktadır.

Bu iş birliğinin önemli bir parçası olarak Zorlu Onarım ve Yenileme Merkezi'nin Denizli'de kurulmasıdır."

Zorlu Enerji Yatırımlar, İşletme ve Bakımdan Sorumlu Genel Müdürü Ali Kındap ise şunları ifade etti: "Türkiye'deki elektrik üretimimiz yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan gelmektedir.

Rüzgar enerjisi alanında yatırım yapmaya başlayan ilk şirketlerden biriyiz ve bu alandaki yatırımlarımıza 2008 yılında başladık. Türkiye'deki rüzgar türbini bakım hizmetleri ve çözümlerini geliştirmek için Schaeffler ile yaptığımız anlaşmayı çok önemli buluyoruz.

Bu iş birliği sonucunda kurulan Zorlu Onarım ve Yenileme Merkezimiz, rüzgar türbini bileşenlerinin fabrika seviyesi bakımını yapmaya başladı. Bu sayede, sektörümüzde yerli kaynak kullanımını artırmayı ve istihdam konusunda da fırsat yaratmayı amaçlıyoruz.

Türkiye'de bulunan yaklaşık 4 bin rüzgar türbini olduğunu düşündüğümüzde, rüzgar enerjisi üretiminde yerli kaynaklarla bakım yapabilme yeteneğimize büyük bir gurur duyuyoruz. Bu anlaşma, tesisimizi uluslararası bir hizmet sağlayıcı konumuna getirmekten memnuniyet duyuyoruz."

Ekleme Tarihi: 5 Eki 2023 10:00