Kripto Paralar Güncelleme Tarihi: 25 Tem 2022 00:00

Bitcoin dibi gördü mü? Kripto piyasasında ralli olacak mı ?

Yatırımcılar kripto para piyasasında özellikle Bitcoin'de yaşanan düşüş sona erdi mi merak ediyor. Etherium, XRP, CHZ, gibi coinler dibi buldu mu ralli var mı ?

bitcoin grafik

Finansal piyasalarda küresel ekonomik kriz kadar yatırımcının beklentilerini boşa çıkaran kripto para piyasası bugünlerde yeni dip senaryolarını konuşuyor. Son dönemde 70 bin dolarlardan 17 bine kadar gerileyen kripto para piyasasının amiral gemisi Bitcoin değişken dip senaryoları ile çalkalanıp duruyor.

Yatırımcılar kripto para piyasasında özellikle Bitcoin'de yaşanan düşüş sona erdi mi, merak ediyor. Özellikle Etherium, XRP, CHZ, ADA, SOL, Doge, EOS vb gibi coinler dibi buldu mu, ralli var mı?

Bitcoin'e ilişkin tahminleri "Bitcoin fiyatı bu sene ne olur?" haberi üzerinden okuyabilirsiniz...

Bitcoin'de her ne kadar beklenti yükseliş yönünde olsa da yükseliş yatırımcıların beklentilerini karşılayamıyor. Uzmanlara göre yatırımcıların Bitcoin yükselmeden önce risk iştahlarında değişiklik yapmaları gerekiyor. Yine bazı analistler kripto para piyasasındaki birçok işareti değerlendirerek Bitcoin için dip denilen seviyenin oluştuğunu düşünüyor.

Twitter'da ve kripto para piyasalarında, bazı yatırımcıların, temmuz ayında Bitcoin'in gerçekleştirdiği ralli hakkında bazı söylentileri dikkat çekiyor. Yatırımcıların dikkatini çeken bu söylemler dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin dibi bulduğuna dair yorumlara da neden oluyor.

Kripto piyasasındaki beklenmedik yükseliş ve düşüşlerin yoğunluğu bu alana yatırım yapacak büyük sermaye sahiplerini temkinli davranmaya ve pozisyon alırken daha dikkatli olmaya sevk ediyor.

Kripto paraların piyasadaki değişken hareketleri göz önüne alındığında Bitcoin'in dibe gelip gelmediği konusunda net net işaretler henüz mevcut değilken “acaba dibi buldu mu” sorularının yoğunlaşmasına yol açıyor.

Piyasada bütün bu tür beklentinin olması normal karşılanıyor. Uzmanlara göre bu tarz durumlar kripto para piyasalarının geçmişinde defalarca yaşandı. Bitcoin'de temmuz ayı içerisinde piyasaları heyecanlandıran ani yükseliş, uzmanlara göre “Ayı Piyasası”nda yaşanan sıçramadan başka bir şey değil.

Kripto para piyasaları için özellikle Bitcoin'in Ayı Piyasasında dibi bulduğunu söylemek ve bu konuda dijital varlıkların tüm yıl boyunca satış sürecinde en kötü dönemin bittiğini İddia etmek çok doğru olmayabilir. ABD hisse senetlerinin işlem gördüğü bu dönemde bu iddiayı ortaya atmak çok daha zor.

Kripto para piyasalarında yaşananlara dip demek daha da zor diyen Miller Tabak + Co.'nun baş piyasa stratejisti Matt Maley, bunun nedeni Bitcoin’deki ralliyi daha önce hiçbir alana yatırım yapmamış genç insanların tarafından körüklenmesi olarak yorumluyor.

Kripto paraları likidite varlığı olduğunu hatırlatan Maley, Amerikan Merkez Bankası Fed'in para politikasında sıkılaştırmaya gittiğiniz sürece yani faiz artırımı gibi tedbirlere başvurduğu sürece kripto paraların devamlılığı olan ralliye başlaması zor görünüyor.

Kripto para piyasalarını derinden etkileyen bir başka neden de yatırımcılarının güvenini büyük ölçüde kaybetmesi. Coin’lerin bu güveni yeniden kazanması zaman alacağa benziyor.

Daha fazla okuma için : Elon Musk Tesla’nın Bitcoin'lerini sattı

2022 Haziran ayından bugüne (Temmuz 24) Bitcoin yaklaşık yüzde 15 değer kazanırken Etherium gibi diğer coinler daha yüksek getiri sağladı.

Kripto para piyasalarında yaşanan bu yükselişin devam edebilmesi için TD Ameritrade'in baş ticaret stratejisti Shawn Cruz’a göre yatırımcıların risk iştahlarında bir değişimin olması şart. Cruz’a göre Bitcoin'in gemisi biraz su alıyor ve bu durumdan çıkış için yatırımcılarının risk iştahının dönmesini beklemek şart.

Yatırımcıların birçoğu bekleme pozisyonu aldı ve kripto varlıkların nasıl değişim veya gelişme göstereceğine dair yol haritalarını ve hisse senetlerini titizlikle takip ediyor.

Kripto para birimleriyle borç/kredi veren Genesis'in Piyasa Analisti Başkanı Noelle Acheson, bank of Amerika tarafından yapılan ve yatırımcının duyarlılığını ve piyasa koşulları karşısındaki teslimiyetini ölçen ankette yatırımcının kasvetli olduğunu endişeler taşıdığını ortaya koydu. Birçok hisse senedini takip eden yatırımcılara göre bu durum karşıt sinyal olarak nitelendirildi.

Bitcoin hisselerini en az 5 ay elinde tutan yatırımcılar -ki bunlar uzun vadeli Bitcoin yatırımcısı olarak kabul ediliyor- harcanan çıktık kar oranı ismini verdikleri verilere bakıyorlar.

Bu alandaki yatırımcıların okuması yüzde 1'in bile altında bu da uzun vadeli Bitcoin yatırımcılarının ellerindeki koyunları zararına sattıkları anlamına geliyor. Uzmanlara göre Bitcoin'in bu seviyesinin altındaki 1 düşüş tarihsel olarak dip seviyesinin yakın olduğuna işaret ediyor.

Etherium, XRP, CHZ, ADA, SOL, Doge, EOS** vb coinler, Bitcoine paralel hareket ettiklerinden yakın zaman diliminde Bitcoin'den daha fazla kazandırsalar da ortak yönde hareket ettiklerinden yatırımcı bu coinlere karşı temkinli duruşunu koruyor.

Editör notu: bu haberde yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır. İçerik nedeniyle yayınımız sorumlu tutulamaz.

Dosyahaber.com

Ekleme Tarihi: 25 Tem 2022 00:00