Bitcoin Güncelleme Tarihi: 15 Eki 2023 12:46

Bitcoin fiyatı bu sene ne olur ?

Kripto para piyasasında ise Bitcoin öncülüğünde sert düşüş yaşanıyor. Peki 2024 de Bitcoin nasıl tamamlar ?

Bitcoin tut

Bu makalede, Bitcoin fiyatının 2024 yılında nasıl bir seyir izleyebileceğini tahmin edeceğiz.

2024 yılında Bitcoin fiyatını etkileyebilecek bazı faktörler şunlardır:

  • Küresel ekonomideki iyileşme: Küresel ekonominin 2024 yılında toparlanması bekleniyor. Bu iyileşme, yatırımcıların riskli varlıklara yönelmesine neden olabilir. Bu, Bitcoin fiyatının yükselmesine yardımcı olabilir.
  • Kripto para piyasasının büyümesi: Kripto para piyasası, 2024 yılında da büyümeye devam etmesi bekleniyor. Bu büyüme, Bitcoin fiyatının yükselmesine yardımcı olabilir.
  • Yeni düzenlemeler: Bitcoin, bazı hükümetler tarafından düzenlenmeye devam etmesi bekleniyor. Bu düzenlemeler, Bitcoin fiyatını olumsuz etkileyebilir.
  • Bitcoin yarılanma: Bitcoin'in üretiminde kullanılan ödüller her dört yılda bir yarıya iniyor. Bu, Bitcoin'in arzını azaltarak fiyatının yükselmesine yardımcı olabilir.
  • Bitcoin ETF'lerinin kabul görmesi: Bitcoin ETF'leri, borsada işlem gören fonlardır. Bu fonlar, Bitcoin'e yatırım yapmanın kolay bir yolunu sunarak fiyatının yükselmesine yardımcı olabilir.
  • Rusya - Ukrayna ve İsrail - Hamas savaşlarının gidişatı fiyat yönü konusunda belirleyici olacaktır.

Bu faktörleri göz önünde bulundurarak, Bitcoin fiyatının 2024 yılında 30.000 ila 40.000 dolar arasında bir seyir izleyeceğini tahmin ediyoruz.

Pek çok insan tüm umutlarını ve hayallerini her yıl Bitcoin pompalamaya koyuyor ama durum böyle değil. Tüm Bitcoin sahiplerinin %2'si , madeni paraların yaklaşık %95'ini kontrol ediyor

Bitcoin dibi gördü mü? Coin piyasasında ralli olacak mı?

Bitcoin 28.000 Dolarlık Temel Direnç Seviyelerini Test edebilir

Bitcoin şu anda 26.000 dolar civarında işlem görüyor, ancak BTC önümüzdeki birkaç ay içinde daha dipleri görebiliriz. Şu anda döngünün düşüşünü yaşıyoruz ve ayrıca küresel karşı rüzgarların artmasıyla da uğraşıyoruz.

Bitcoin'i 4 Yıllık Döngülere Göre Düşünün

Bitcoin 4 yıllık döngülerde hareket eder, bu nedenle büyük yatırımcılar Bitcoin'i en az beş yıl veya daha fazla tutmak ister

Bitcoin'in üretiminde kullanılan ödüller her dört yılda bir yarıya iniyor. Bu, Bitcoin'in arzını azaltarak fiyatının yükselmesine yardımcı olabilir. Bitcoin'in üçüncü yarılanması 2020 yılında gerçekleşmişti. Dördüncü yarılanma ise 2024 yılında gerçekleşecek. Bu yarılanma, Bitcoin fiyatının yükselmesine yardımcı olabilir.

Tarih Yarılanma Öncesi Ortalama Fiyat (USD) Yarılanma Sonrası Ortalama Fiyat (USD) Fiyat Artışı Oranı
28 Kasım 2012 12.35 12.35 6473%
9 Temmuz 2016 661.63 2525.20 281%
11 Mayıs 2020 8639.63 9044.81 5%

Bu tablo, Bitcoin'in önceki üç yarılanmasının öncesindeki ve sonrasındaki ortalama fiyatları ve fiyat artış oranlarını göstermektedir. Lütfen unutmayın ki bu sadece geçmiş verilere dayalı bir analizdir ve gelecekteki performansı tahmin etmek için kullanılamaz. Yatırım kararları verirken dikkatli olun ve gerektiğinde uzman bir finansal danışmana başvurun.

Öncelikle, satmaktan kaçınırsanız ve sadece tutarsanız bir çok ülkede sermaye kazancı vergileri ödemekten kaçınırsınız. Tarihsel olarak, Bitcoin her 4 yılda bir yükseldi ve daha yüksek ve daha yüksek diplere ulaştı.

BTC düşüş nedenleri genel olarak;

  • Rusya-Ukrayna Savaşı artan enerji maliyetleri ve global riskler
  • Tüm dünyada artan enflasyon
  • Bölgesel savaşlar ve gerginlikler
  • Fed kararları ve daha yüksek tahvil getirileri

Yazım esnasında Bitcoin 26.520 dolar seviyelerinde işlem görüyor ve Bitcoin öncülüğünde kripto piyasasında sert düşüş devam ediyor.

Şimdi hayal kırıklığına uğramış olabilirsiniz, ancak daha sonra küresel bir Bitcoin standardına doğru ilerlerken sabır gösterdiğiniz için kendinize teşekkür edeceksiniz.

Daha fazla okuma için: Elon Musk Tesla’nın Bitcoin'lerini sattı

Sonuç

Bitcoin fiyatının 2024 yılında nasıl bir seyir izleyeceği kesin olarak söylemek mümkün değil. Ancak, yukarıdaki faktörleri göz önünde bulundurarak, fiyatın 30.000 ila 40.000 dolar arasında bir seyir izleyeceğini tahmin ediyoruz.

Not: Burada bahsedilen rakamlar ve tahminler yatırım tavsiyesi değildir. Dosyahaber yapacağınız işlemlerde sorumluluk kabul etmez

Ekleme Tarihi: 4 Tem 2022 10:00